طراحی داخلی سبک آرت دکو (هنر نو)

سبک‌های مختلفی وجود دارد که هر فردی مطابق سلیقه و علاقه خود می‌تواند آن را برگزیده و چیدمان خانه خود را انجام دهد. در اجرای برخی سبک‌ها، مانند دکوراسیون به سبک آرت دکو باید از ریشه و بنیان سبک منزل شما تغییر کند و قوانین آرت دکو را در تهیه لوازم رعایت کنید.
همه افراد در زندگی خود دست کم یک بار مجبور به تغییر سبک خانه خود یا تعیین سبکی جدید برای دکوراسیون خانه و لوازم خود شده اند.
افرادی که تازه عروس و تازه داماد هستند جهت خرید لوازم منزل خودشان ابتدا باید در ذهن خود سبکی که به آن علاقه دارند را تعیین کرده و سپس شروع به خرید لوازم منزل کنند.
سبک آرت دکو ریشه در کشور فرانسه دارد و برای اولین بار در این کشور معرفی و به اجرا درآمد. ممکن است این سبک را همچنان در کشورهای غربی بسیار مشاهده کنید.
هنگام انتخاب سبک دکوراسیون خانه خود باید به بودجه مالی توجه زیادی داشته باشید. سعی کنید سبکی را انتخاب کنید که بودجه فعلی شما آن را پشتیبانی کند. بر خلاف برخی سبک‌ها، دکوراسیون به سبک آرت دکو یک سبک گران‌قیمت برای چیدمان منزل به شمار می‌آید.
پس اگر بودجه کمی در اختیار دارید بهتر است سبک آرت دکو را انتخاب نکنید. در سالیان گذشته حتی برخی از کشورهای غربی به دلیل هزینه‌های بالایی که باید برای دکوراسیون به سبک آرت دکو خرج می‌کردند، آن را از سبک‌های انتخابی در غرب خارج کردند. اما گاهی برای به دست آوردن زیبایی باید هزینه‌های بالایی پرداخت کرد تا لذت برد. سبک آرت دکو نیز دکوراسیون گران‌قیمت و پرخرجی است.​​​​​​​

این سبک در واقع یک هنر تزئینی است که برای مبلمان خانه، مبلمان اداری، لوازم تزئینی داخل منزل یا محل کار و چیدمان منازل و شرکت‌ها به کار می‌رود. پس ممکن است ما این سبک را در هر شیئی بتوانیم یافت کنیم.
با ما همراه باشید تا شما را با این سبک آشنا کنیم.
​​​​​​​کمی با تاریخچه سبک آرت دکو آشنا شوید
آرت دکو یا به عبارتی همان هنر تزئینی که از آن با نام‌های جاز مدرن یا مدرن یاد می‌شود، در واقع در هنرهای تجسمی، طراحی و معماری یک سبک و جنبش هنری به شمار می‌رود.
بسیاری از افراد سبک آرت دکو را در راستای نهضت­های کوبیسم، فوتوریسم، اکسپرسیونیسم و دیگر نهضت‌ها می­دانند
در زمانی پیش از وقوع جنگ جهانی اول این جنبش هنری در کشور فرانسه برای نخستین بار پدیدار شد.
کلمه آرت دکو در واقع اصطلاح کوتاه شده کلمه ” آرتس دکوراتیفس” است که برگرفته از نمایشگاه بین المللی هنرهای تزئینی و صنعتی مدرن بوده که در شهر پاریس در کشور فرانسه در سال ۱۹۵۲ برگزار شده است.
این سبک گران‌قیمت در واقع تلفیقی از استفاده از اشکال هندسی بسیار دقیق، جسورانه با ترکیب رنگی روشن است.
در این سبک دکوراسیون استفاده از رنگ‌های روشن یک قانون بدون جایگزین است.
در دکوراسیون به سبک آرت دکو که سبک گران‌قیمت و پرخرجی است از لوازم زینتی و طرح‌های نو از لوازمی که  بسیار گران بها هستند، استفاده می‌شود.
جنبش هنری آرت دکو در دهه‌های ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ در سالهای اوج خود قرار داشت که تاثیر بسیار زیادی در طراحی جواهرات، معماری،طراحی‌های صنعتی غرب، مد و تزئیات داخلی ساختمان داشت.

هنر تزئینی بیشتر در کشور فرانسه و علی‌الخصوص شهر پاریس بسیار معروف بود.
در این شهر هنرمندان بزرگی هم چون ژاک امیل روهلمان که معروف ترین مبل ساز آرت دکو شناخته می‌شود سکونت داشتند. همچنین هنرمندان برجسته ای در این سبک هم چون ادگار براندت و ژان دوناند (که کار اصلی او در کار با آهن و قفل بود) ، رنه لالیک (که تخصص او در در شیشه ­کاری بود.) و موریس مارینو (که در جواهرسازی به سبک آرت دکو و ساعت ­سازی کارتیه تخصص داشت.) در شهر پاریس سکونت و فعالیت داشتند.
جالب است بدانید اکثر هنرمندانی که تا قبل از سال ۱۹۶۰ با استفاده از این سبک کار می‌کردند افرادی ناشناخته بودند. زیرا پیش از این کلمه آرت دکو خیلی مورد استقاده قرار نمی‌گرفت.
در سبک گران‌قیمت و پرخرجی همچون دکوراسیون به سبک آرت دکو استفاده از از اشیایی مختلف همانند آلومینیوم،ورشو، لاکر، چوب‌کاری، پوست کوسه و گورخر بسیار رایج است.
در دکوراسیون به سبک آرت دکو نیز بسیار از فرم‌های زیگزاگ، پله‌ای، دایره آفتاب و قوس‌های بلند استفاده می‌شود.
این سبک دکو بیشتر تمایل دارد در هنر تزئینی از فرم‌های هندسی شکسته مانند مثلث، مربع و چند ضلعی در چیدمان استفاده کند.
این سبک در واقع یک سبک گران‌قیمت و کاملا زینتی و تجملاتی است به همین دلیل استفاده از این نوع سبک در سینماها، کشتی‌های مسافربری و برج‌های بلند بسیار رایج است.
همانطور که قبلتر اشاره کردیم استفاده از سبک هنری آرت دکو بسیار هزینه بر است. به همین دلیل پس از اتمام جنگ جهانی دوم در غرب این هنر به عنوان یک هنر تزئینی و سبک گران‌قیمت شناخته شد و استفاده از این سبک تقریبا کنار گذاشته شد. در نهایت در سال ۱۹۸۰ مجدد این هنر و سبک روی کار آمد و فعالیت خود را از نو آغاز کرد.
پس از آنکه سبک آرت دکو در اروپا رواج یافت، آمریکا دومین بستر مهم برای پیشرفت این سبک گران‌قیمت شد. به همین خاطر تقریباً در اکثر شهرهای آمریکا دست کم یک ساختمان بزرگ با این سبک ساخته شد.
سه ساختمان بسیار بزرگ در آمریکا با نام‌های ساختمان فیشر، تئاتر فاکس و ساختمان گاردین نمونه‌های برجسته سبک دکو آرت هستند که هر سه آن‌ها جزو نمادهای ملی و تاریخی آمریکا هستند.

معروف ترین آثاری که با سبک آرت دکو ساخته شدند کدامند؟
سبک آرت دکو ابتدا در شهر پاریس در کشور فرانسه بسیار محبوب شد. به همین سبب بسیاری از ساختمان‌ها با این سبک ساخته شدند.
اما پس از جنگ جهانی اول به دلیل هزینه بالای این سبک، دیگر در نمای ساختمان‌های بزرگ استفاده نشد و این سبک به داخل منازل طبقه سرمایه دار جامعه کشیده شد. در این هنگام این سبک در کشورهای دیگر قاره اروپا و آمریکا مورد توجه قرار گرفت و بسیار محبوب شد.
برخی از معروف‌ترین ساختمان‌هایی که با سبک آرت دکو طراحی شده اند عبارت است از:
ساختمان کرایسلر (۱۹۲۷-۱۹۳۰): این ساختمان واقع در شهر نیویورک است. که توسط ویلیام ون الن طراحی شد و یکی از معروف‌ترین ساختمان‌های موجود در این سبک به‌ شمار می ­آید. ساختمان کرایسلر با ارتفاع ۳۱۹ متر تا مدت زمان بسیاری به عنوان بلندترین ساختمان در جهان به حساب می‌آمد.
​​​​​​​برج امپایر استیت: این برج پیش از افتتاح برج شمالی ساختمان دوقلوی تجارت جهانی در سال ۱۹۷۳ در شهر نیویورک با ارتفاع ۳۸۱ متر به مدت ۴۲ سال به عنوان بلند­ترین ساختمان در جهان شناخته شده بود.
برج مرتفع RCI در مرکز راکفلر یکی از نمونه‌های برجسته ساختمانی به سبک آرت دکو است.
تالار موسیقی رادیوسیتی (۱۹۳۲): تالار موسیقی رادیوسیتی با ظرفیت ۶۰۰۰ نفر جزو صدرنشینان در زیباترین تالارهای ساخته‌شده در سبک آرت دکو است.
ساختمان کمپانی نفت ایران و انگلیس که در سال ۱۳۰۷ در شهر تهران ساخته شد جزو اولین ساختمانی است که به سبک مدرن هنر تزئینی آرت دکو در ایران ساخته شد.

پیش زمینه و تم‌های مخصوص این سبک چیست؟
همان طور که می‌دانید هر سبکی یک سری پیش زمینه و رنگ‌های خاص را برای دکوراسیون خود استفاده می‌کند. رنگ‌ها و تم‌هایی که در دکوراسیون به سبک آرت دکو عموما رایج است و استفاده می‌شود عبارت است از:
استفاده از طرح‌هایی که شامل برگ‌ها، شاخ‌ و برگ درختان و پرها می‌شود.
استفاده از عکس‌ها (عموماً عکس‌های استفاده شده در این سبک به صورت برهنه است.) در پس زمینه طراحی دکوراسیون منزل شما.
در دکوراسیون به سبک آرت دکو استفاده از اشکال ذوزنقه‌‌ای بسیار رایج است.
در هنر تزئینی این سبک بسیاری از دیزاینرها یا طراحان دکوراسیون از حیوانات تزئینی دکوری برای چیدمان استفاده می‌کنند.
 استفاده از اشکال شفرون یا (v شکل) و زیگزاگ نیز بسیار در طراحی دکوراسیون به سبک آرت دکو رایج است.
طیف‌های نوری مختلفی در این سبک بکار می‌رود که معمولاً این طیف رنگی از رنگ‌های روشن تشکیل شده است.
استفاده از کناره‌ها و ضلع‌های تیز و دندانه‌دار که الهام گرفته از آسمان‌خرا‌ش‌ها هستند. همانند ساختمان کرایسلر نیز در این سبک بسیار رایج است.

این سبک چگونه است؟
همانطور که می‌دانید هر سبکی دارای رنگ و شمایل مخصوص به خود است. سبک آرت دکو نیز از این مورد مجزا نیست. تمامی رنگ‌ها در سبک آرت دکو به صورت کاملاً برجسته، تاثیرگذار و دارای کنتراست بسیار بالا هستند.
طیف رنگ‌ی زرد پررنگ و براق، قرمز، سبز، آبی و صورتی که به‌خوبی با سیاه، نقره‌ای و کروم ترکیب شده‌اند، از دسته رنگ‌هایی هستند که معمولاً جهت دکور دیوار، پرده و حتی فرش نیز مورد استفاده قرار داده می‌شوند.
در صورتی که مایل هستید رنگ‌های شما مقداری ملایم‌تر باشد، باید از رنگ‌های کِرِم و بژ که اغلب در اتاق‌های نشیمن، غذاخوری و اتاق خواب استفاده می‌شوند جهت طراحی این سبک گران‌قیمت استفاده کنید. ترکیب رنگ‌های کرم و بژ، کنتراست بسیار جذابی را با چوب‌های جلا داده‌ شده و مبلمان لعاب‌دار ایجاد می‌کنند. امروزه بسیار شاهد استفاده از این نوع رنگ‌ها در طراحی مبلمان برخی از شرکت‌های مبل سازی هستید. همچنین شما میتوانید این ترکیب رنگ‌هایی که بالاتر ذکر کردیم را در پارچه‌های مبل خود استفاده کنید.
هنگام خریداری مبلمان برای دکوراسیون به سبک آرت دکو سعی کنید از اشکال ساده و بی‌پیرایه استفاده کنید.
بهترین گزینه‌ها استفاده از مبل‌هایی است که از چوب‌های غیر معمول مانند چوب گورخری و همچنین قطعات کروم و آینه ساخته شده است.
​​​​​​​در نهایت دقت داشته باشید برای طراحی دکوراسیون به سبک آرت دکو حتما از رنگ‌های روشن یا ترکیب رنگ سفید و مشکی استفاده کنید.
در غرب برای طراحی دکوراسیون به این سبک بیشتر از رنگ‌های خنثی مانند سفید و خاکستری استفاده می‌شود.
دقت داشته باشید برای پوشش دهی به کف ساختمان در سبک آرت دکو استفاده از کف پوش‌های لینولئوم (نوعی کف‌پوش است که با متریال طبیعی ساخته می‌شود). بسیار گزینه مناسبی است. کفپوش‌های لینولئوم دارای طرح‌های انتزاعی، سیاه و سفید و عموماً به شکل و شمایل کاشی هستند.
می‌توانید به جای کفپوش‌های لینولئوم از پارکت‌های جلاخورده نیز در این سبک استفاده کنید. دقت داشته باشید که استفاده از کف پوش‌های چوبی و پارکت‌ها، یکی از بهترین گزینه ها، ساده‌ترین و شیک‌ترین عناصر برای انواع دکور، همچنین در این سبک است. زیرا استفاده از این سبک گران‌قیمت نشان می‌دهد از طبیعت الهام گرفته اید و فضای خانه را گرم‌تر نشان می‌دهد.

نتیجه گیری
همان طور که در مقاله بالا بیان کردیم این سبک همان هنر تزئینی که از آن با نام‌های جاز مدرن یا مدرن یاد می‌شود، در واقع در هنرهای تجسمی، طراحی و معماری یک سبک و جنبش هنری به شمار می‌رود.
منشا این سبک در سال ۱۹۵۲ در شهر پاریس و کشور فرانسه بوده است.
زمان پیدایش این سبک به قبل از جنگ جهانی اول باز می‌گردد و بعد از جنگ جهانی دوم به دلیل هزینه بالای این سبک استفاده از آن کمی کنار گذاشته شد. اما در اروپا و آمریکا رایج شد.
ساختمان کرایسلر در شهر نیویورک با ارتفاع ۳۱۹ متر، برج امپایر استیت با ارتفاع ۳۸۱ متر، برج مرتفع آر.سی.آی در مرکز راکفلر، تالار موسیقی رادیوسیتی با ظرفیت ۶۰۰۰ نفر و ساختمان کمپانی نفت ایران و انگلیس در تهران نمونه‌های معروفی از ساختمان سازی با این سبک هستند.
در این سبک شما باید از طیفی رنگ‌های بسیار روشن ولی با کنتراست بالا استفاده کنید.
همچنین کفپوش‌های ساختمان بهتر است از طرح چوب یا پارکت باشد. زیرا نشان می‌دهد از طبیعت الهام گرفته است.
در این سبک گران‌قیمت باید جوری وسایل را بچینید که با یکدیگر تقارن داشته باشد. استفاده از حیوانات تزئینی نیز در این سبک بسیار رایج است.
همچنین طرح‌هایی با شکل ذوزنقه‌ای و دندانه دار، شکل‌های شفرون، عکس‌های برهنه و طیف نوری بسیار روشن در دکوراسیون به سبک آرت دکو بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.
کسانی که عاشق استفاده از مبلمان بزرگ هستند می‌توانند از سبک آرت دکو با خیال راحت استفاده کنند. استفاده از آیینه کاری در این سبک بسیار رایج بوده است. مخصوصاً در بخش میز، صندلی و مبلمان که همیشه در سبک آرت دکو تکه ای را آیینه کاری می‌کنند.

لیست تعرفه طراحی معماری شرکت ساختمانی تیما
سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش